Blir landets beste økonomer utdannet i Bodø?

Det å påstå at du får landets beste økonomiutdannelse i Bodø vil nok få mange utdanningsinstitusjoner, medier og professorer til å himle med øynene, men faktisk er noen av landets mest anerkjente økonomer utdannet i nettopp Bodø. Hva er det som gjør siviløkonomstudiet i Bodø så bra?

Kanskje går du med en drøm om å bli økonom og har derfor hørt at den beste økonomiutdannelsen i Norge får du enten på BI eller ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Det finnes også et tredje alternativ som tar seg veldig godt ut på vitnemålet, hvis din fremtidige arbeidsgiver ønsker noen med teft og vilje. Det å flytte til Bodø fra en by på Østlandet, det krever mer enn guts enn hva mange aner.

Universitetsbyen Bodø

bodoBodø har siden foreldrene dine studerte blitt en universitetsby, og ved byens universitet kan man studere seg til å bli siviløkonom. Tidligere kunne man også dette ved byens høyskole, som faktisk har utdannet flere av landets ledende økonomer i dag. Det finnes 35 skoler og universiteter man kan studere økonomi, men kun 13 av disse gir deg status som siviløkonom. Det kan man bli i Bodø. Resten tilbyr kun en bachelor grad. Handelshøyskolen i Bodø ble etablert i 1985 og ble raskt en god og populær skole, spesielt for de som var interessert i friluftsliv. Leser du om næringslivsledere i Dagens Næringsliv, så er det svært få som ikke sier at de er det eller som går Birkebeineren hvert eneste år. Kanskje blir landets tøffeste fremtidige ledere utdannet i Bodø? En statistikk fra 2014 viser til og med at arbeidsledigheten etter endte økonomistudier i Bodø er lik null.

Hotell på campus

Det er hardt å flytte fra venner og familie i en alder av 18 eller 19 år, men skulle lengselen bli for stor og studenthybelen for liten finnes det til og med et eget hotell inne på campus. Dette er kanskje det eneste universitetet i Norge som har et slikt tilbud. I 2014 gikk også skolens antall av masterstudenter som fullførte en siviløkonomiutdannelse forbi BI i Oslo, noe som i seg selv er et kvalitetsstempel.