Bodøs restaurant- og uteliv

Bodøs utelivsscene er kanskje ikke like berømt som Tromsøs, men som enhver bodøværing kan fortelle deg inneholder Nordlands største by et stort utvalg av gode kafeer, restauranter og barer. Faktisk er det ikke så rent lite imponerende hvordan en by med bare 40.000 innbyggere kan varte opp med et slikt tilbud på restaurant- og utelivfronten. Vi skal her se litt nærmere på noen av de mange alternativene lokale og besøkende gjester kan velge mellom dersom det frister med noe godt å spise eller drikke i Bodø.

Kafeer

For den som er ute etter et hyggelig sted hvor man kan innta sin frokost eller lunsj, er Farmors Stue et naturlig sted å begynne. Med flott service, god mat og sjarmerende lokaler, overrasker det i hvert fall ikke oss at mange tar turen hit en gang ut på formiddagen. Spesielt vil vi anbefale smørbrødene med blåskimmelost, som simpelthen er sublime! Er du derimot på utkikk etter byens beste kaffe, vil mange lokalfolk peke deg i retning av Babel Barista & Hjemmebakst i Torvgata. Prisene er kanskje litt stive sammenlignet med en del av konkurrentene, men til gjengjeld tør vi påstå at kvaliteten på kaffen oppveier prisforskjellen i fullt monn. Hvis ikke noe av dette mot formodning skulle friste, bør Kafe Kafka definitivt prøves ut. Her får man servert alt fra nypresset kaffe til milkshakes til pastaretter, og stemningen er avslappet og vennlig.

Restauranter

ohma-asian-cookingHva heter så Bodøs beste restaurant? Vi skal ikke forsøke å felle noen endelig dom her, men det første navnet på manges lepper er Restaurant Smak. De trivelige lokalene i Dronningens gate er et populært alternativ for dem som vil unne seg noe litt ekstra. Menyen byr på alt fra kamskjell til oksekjøtt, og utvalget av vin og øl er upåklagelig. Den utmerkede servicen bør også nevnes som en av Restaurant Smaks hovedattributter. Dersom man foretrekker noe i den mer eksotiske gaten, er Ohma Asian Cooking i Storgata stedet å gå. Selv bortskjemte oslofolk tar av seg hatten når de får servert stedets sushi. Den sprøstekte anden er imidlertid også et must, så her kan det bli vanskelig å bestemme seg. Thai-restauranten Chontica og indiske Great Gandhi er andre opsjoner hvis man er ute etter asiatisk kost. Når vi først oppholder oss i Storgata, er for øvrig ikke veien lang til Bodøs største restauranthus, nemlig Bjørk Restaurant. Både tapasen og pizzaen er førsteklasses, men utvalget er stort og variert og vil kunne imøtekomme de aller flestes ønsker.

Lysten på noe litt mer lettvint? Fortvil ikke, for som i resten av Norge for øvrig har bodøværingene virkelig fått smaken på saftige burgere og sprøstekte pizzaer. I denne kategorien er det hakket vanskeligere å trekke frem spesielle favoritter, men Orion Pizza Restaurant er et godt sted å begynne. Til dette finnes et utall enklere gatekjøkken i sentrumsområdet.

Bodøs beste barer

Etter en fortreffelig middag har tiden kommet til å ta seg en drink eller to, men hvor går du? Igjen er det snakk om et stort utvalg, og til syvende og sist kommer det hele an på hva slags sted man er på utkikk etter. Er man f.eks. først og fremst på jakt etter et rolig, sivilisert sted hvor man kan innta en cocktail, vil vi anbefale Top 13 Sky Bar, som byr på suveren utsikt over byen. Prisene på drinkene er imidlertid temmelig stive, så dette er ikke nødvendigvis stedet man går for en helaften. I den mer folkelige gaten finner man den trivelige engelske puben Piccadilly. Her er stemningen alltid munter og avslappet, og interiøret bringer tankene hen til fordums weekend-turer til London eller Liverpool. Nordlænningen, som ligger sentralt plassert i Storgata, er likeledes et glimrende sted hvis man vil ta en pils i gode venners lag. Det må også nevnes at Nordlænningen varter opp med live musikk hver kveld, hvilket selvfølgelig gjør sitt for å heve stemningen noen hakk. Sist men ikke minst huser Bodø den fantastiske baren Sku Bare, som er et populært møtested for feststemte studenter og lokale. Dette er ikke stedet for den som vil føre en dempet samtale i ro og mak, for på Sku Bare er trøkket alltid stort, spesielt på fredags- og lørdagskveldene.