Fakta om Bodø – Norge i dag

bodö9Bodø har i likhet med andre byer og deler av Norge endret seg utrolig mye de siste årene. Man skal nemlig ikke langt tilbake før man ser store forskjeller på før og nå. Dette gjelder alt fra transporten, klima, samfunnet og bylandskapet. Først og fremst er Bodø en kommune og er faktisk Nordlands aller største by og kommune, dette er derimot målt etter antall innbyggere. Det er hele 49 040 stykker når det ble telt den 1. januar i 2014. Skal man sammenligne Bodø med resten av Norge er det faktisk Norges 15. mest befolkede byregion og det er det kanskje ikke mange som hadde gjettet om denne nordlige byen. Det som mest sannsynlig gjør at det er såpass mange innbyggere i Bodø er at beliggenheten til Bodø er midt i fylket og ute ved kysten, noe som er utrolig attraktivt for mange.

Fra steinalderen og til i dag

bodö10Historien til Bodø går faktisk helt tilbake til steinalderen og den gangen var det de stabile fiskefangstene som sørget for at Saltstraumen var Bodø sin eldste bosetning. Det som i dag blir sett på som den indre byen av Bodø, har nemlig tidligere vært strandområder. Vannet trakk seg derimot tilbake og disse områdene ble deretter gjort om til dyrket mark. Helt siden andre verdenskrig har bebyggelsen vokst utrolig raskt og vokser fortsatt i dag utover den tradisjonelle sentrumsområdet. I senere tid har Bodø sitt næringsliv faktisk blitt mindre basert på fiskeri, og er i stedet gått over til forretningrelaterte bedrifter samt administrering. Bodø har til og med endt opp som basen for en rekke ulike nasjonale, lokale og regionale bedrifter. Alle mulige slags institusjoner og foretak har dukket opp i Bodø og dette er faktisk innen både den statlige og den private sektoren. Når det kommer til transport og pendling inn og ut av Bodø, har Bodø både buss og jernbaneforbindelse til alle de ulike kommunene som ligger rundt. I tillegg tilbyr selvsagt Bodø på flyforbindelse til alle de norske storbyene samt de aller fleste av de nordnorske flyplassene. Det er ikke mange som pendler ut av byen, men inn til Bodø er det for eksempel rundt 3000 mennesker som pendler inn til Bodø hver uke.

Musikk og musikkfestivaler i Bodø

bodö11Kulturhuset i Bodø har hvert år rundt 70 000 besøkende som er fordelt på rundt 250 ulike arrangementer. Det er med andre ord utrolig mye kultur, underholdning og musikk som er ettertraktet i Bodø. Hovedscenen Sinus og Kulturhuset Gimle må nevnes her da de har eksistert siden 1980- tallet og på disse scenene blir det arrangert en rekke ulike konserter. Både Bodø Bluesklubb, Bodø Metal Klubb, X Rockeklubb og enda flere har faktisk et sted mellom 150 og 200 konserter hvert eneste år. I tillegg er det en rekke ulike musikkfestivaler som blir arrangert i Bodø hvert år. Nordland Musikkfestuke er en av dem og denne blir arrangert hver sommer. I tillegg til dette finnes det Parkenfestivalen som blir arrangert hver høst.

Privacy Policy