FK Bodø/Glimt

Fotballklubben Bodø/Glimt hører hjemme i Bodø, der de spiller hjemmekamper på Aspmyra stadion. Laget ble startet i 1916, og har vært i Tippeligaen flere ganger gjennom årene. Forrige gang klubben rykket opp til Tippeligaen, var etter sesongen 2013. Bodø/Glimt startet i det små, men på 1930-tallet innførte klubben nye treningsmetoder og begynte å trene innendørs gjennom vinteren. Det førte til at klubben vant det første Nord-Norgemesterskapet i 1930.

glimtNordnorske klubber fikk ikke delta i NM-cupen før i 1963. Allerede første sesong, kom Glimt helt til kvartfinalen. Nord-norske lag måtte vente helt til 1972 før de fikk spille i toppserien. Før den tid hadde klubbene i Nord-Norge sitt eget mesterskap. Men forskjellsbehandlingen mellom landsdelene fortsatte også inn på 1970-tallet. Det var ikke før i 1979 alle lag ble likestilte i serien, men Bodø/Glimt klarte å hevde seg mot de sørnorske lagene allerede på 1970-tallet, og fikk dermed en egen plass i hjertene til folk i nord.

Sesongen 2014 endte Bodø/Glimt på 13.-plass i Eliteserien, men i 2015 ligger laget foreløpig litt høyere opp på tabellen. Etter en nylig seier mot Start, får de nok litt bedre odds, men de ligger generelt på høye odds, noe som tilsier liten sjanse for at de skal vinne Tippeligaen. Og for ihuga fans kan vi nevne at ved oddsspill på nett kan man, mens man venter på resultatet av kampen og bettingen, spille morsomme fotballspill. Nå kommer nok ikke Bodø/Glimt med som et av oddslagene som tilbys, men på http://www.norskcasinoonline.com kan man finne frem til spill med landslag i fokus, som tross alt kan gi et resultat som man blir fornøyd med – hvis man er litt heldig.

Bodø/Glimt hadde og har fortsatt stor betydning for landsdelens selvfølelse, og de fikk til og med hedersbevisningen Olavsstatuetten for sin innsats i 1975. Dette er en Trøndelagsbasert idrettsutmerkelse i regi av Adresseavisa, som verken før eller siden har gått til et idrettslag, som sjelden utdeles til idrettsutøvere som ikke opprinnelig kommer fra eller bor i Trøndelags-fylkene. Bodø/Glimt var også veldig tidlig ute med sin egen supporterklubb «Den gule horde», og supporterklubben fikk organisert seg allerede i 1974.

Til tross for et drøyt tiår i 2. divisjon som endte i 1991, har Bodø/Glimt klart å klatre ganske så høyt, og er da også kommet seg fra 1.divisjon til toppserien, noe som er en god prestasjon fra et relativt dypt mørke. 2004 endte dårlig, med nedrykk til 1.divisjon igjen, men nedturen varte knapt 3 år, før de igjen kvalifiseringsspilte seg til Tippeligaen.

Lansdelen støtter sine kanarigule, og til tross for en del opp- og nedturer, finner man få supportere som er mer dedikerte og som trosser både vær og vind for å heie frem sine egne spillere i større grad. Bodø er jo kjent som vindenes by, så hva er vel litt motgang for nordiske vikinger?

Privacy Policy