Sikre utdanningsvalg

Programmering

programmeringSnakker vi sikre utdanningsvalg, er programmering noe av det beste du kan sette i gang med. Du bør dog være datakyndig fra før, og ha god oversikt over tall og koder. Programmerere står bak det indre av diverse nettsider, programmer og verktøy på nettet, det er de som «bygger» det verdensomspennende nettverket vi kaller for internett. Programmering, akkurat som grafisk design (som vi kommer til), er dessuten yrker man kan lære seg selv. Altså er det bare å starte i det små, så vil du få stadig mer spennende jobber etter hvert som erfaringen vokser. Det er gode programmerere vi har å takke for f.eks. nettbanker som Skandia. Mange velger å kun bruke Skandia nå om dagen, nettopp på grunn av de brukervennlige menyene, de enkle verktøyene og det gode systemet. Det er programmererne som står bak systemet, mens de grafiske designerne fiffer det hele opp med et vakkert, intuitivt design.

Grafisk design

På akkurat samme nivå som programmererne, finner man grafiske designere. Disse to er nesten sammenvevd, siden den ene ikke klarer seg uten den andre. Der programmereren skaper innmater, er det opp til grafiske designere å pakke det hele inn i en nydelig emballasje. Grafiske designere har null problemer med å finne jobb, det være online eller på et kontor. Det er et kreativt yrke, men utdanning er nødvendig for å kjenne til de ulike verktøyene. Utseendet er ofte avgjørende for mange kunder, derfor er webdesign og grafisk design så ettertraktet. De grafiske designerne på Dunder casino har for eksempel gjort en såpass god jobb at selskapet gikk rett til topps direkte etter lansering. Det flotte utseendet er en av hovedgrunnene bak suksessen.

Videoredigering online

editNå har vi allerede nevnt grafisk design og programmering – dette er hovedpakken av det man finner på nettet for øyeblikket. Trenden er dog fortsatt i full utvikling, og for å skille seg fra mengden tyr stadig flere selskap til videoklipp. Det kan være snakk om et lite klipp på under ett minutt, eller lange reklamer, til og med korte dokumentarer for å promotere et produkt. Videoredigering er derfor et perfekt utdanningsvalg for deg som ønsker en overflod av arbeidsmuligheter i årene som kommer. Det finnes kun noen få utvalgte profesjonelle her i Norge med et godt rykte, derfor er lønnsnivået skyhøyt. Les deg opp på utdanning fra steder som WeVideo. Der har programmerere og grafiske designere gjort forarbeidet, slik at du kan kose deg med et nærmest fullkomment verktøy.

Coaching/psykologi

Utdanning innen psykologi høres kanskje ikke særlig nettbasert ut, men det er en sikker utdanning som vil gi deg uante muligheter med tanke på det moderne samfunnet vi lever i. Allerede nå finner du flere coacher på nettet med lang erfaring, folk som hjelper mennesker gjennom tøffe situasjoner og vanskelige dilemmaer. Her i Norge er det trolig Janna Johnsen som sitter på den bredeste utdanningen. Hun er tilgjengelig på nettet, og har lagt ut flere gode YouTube-klipp som kan hjelpe deg igjennom hverdagen.

Doktor/lege

Nå er dette ganske innlysende, men det er alltid behov for leger her i verden. Nå har vi kun tatt for oss yrker man kan gjøre online, derfor skal du vite at man nå også kan tilby legetjenester via nettet. Ja, den moderne teknologien har tatt oss ett steg videre, og med tiden vil de fleste fastleger ta imot pasienter via nettet. Selvsagt blir du nødt til å møte pasientene fra tid til annen, men hvis det kun er behov for en rask konsultasjon kan de enkelt ta kontakt via tjenester som Kry. Kry er kun tilgjengelig i Sverige for øyeblikket, men vil garantert spre seg. Lignende tjenester vil oppstå, og behovet for online leger vil vokse betraktelig i årene som kommer. Det er lange studier, mange år bak skolebenken og enda flere på høyskolen, men det er absolutt verdt det. Dessuten kan du alltids ta deg et «friår» og jobbe i ulike land, for eksempel med frivillige organisasjoner.

Privacy Policy