Studentlivet i Bodø

ufoDet å ha valgt Bodø som studiested skal man være stolt av. Det betyr at man antakeligvis har våget å flytte langt hjemmefra, men også at man har turt å ha valgt en skole eller et universitet som setter kunnskap og kvalitet i fokus. Så skader det heller ikke at Bodø er en fantastisk by med mange muligheter også utenom skoletiden.

Har du valgt å studere i Bodø vil du raskt bli kjent med studenthuset i byen – UFO – som blir drevet av studentene ved høgskolen i byen. Enten kan du selv bli delaktig i driften eller bli en trofast gjest ved huset. Uansett, her vil du bli kjent med mange som kanskje studerer det samme som deg. Her vil du kanskje møte på nye venner for livet.

En kulturby

Bodø er først og fremst en kulturby og har mye å by på for alle aldre. For en student kan det også være morsomt å bli kjent med byen og ikke bare bruke tiden ved UFO. I byen finnes det mange utesteder som hver helg arrangerer spennende konserter med noen av landets fremste artister. Liker du å holde på med idrett har byen også her mye å by på, hvis du ønsker å melde deg inn i et idrettslag utenom det som finnes i studentmiljøet. Ønsker man å være ute er Bodøs natur og omgivelser rett og slett et paradis. Etter 30 minutter er du oppe på høye fjell eller kanskje du heller foretrekker å være ute på sjøen? Bodø har det meste for deg som er et friluftsmenneske.

Fokus på spill

Studenter er ofte opptatt av spill og det kan bli lange kvelder og netter foran brettspill eller datamaskinen. Et av de mest populære online spillene for tiden er Starburst, som ikke bare er utrolig spennende. Spillet kan også betale ned høye studielån. I Bodø finnes det også flere studentklubber som faktisk har fokus på spill, hvor man enten spiller sjakk sammen, Call of Duty eller Minecraft. Dette er dedikerte foreninger som er åpne for alle som elsker spill.

Mange gode grunner til å velge Bodø

11261820_1066613003352802_18342875_nHar du ennå ikke valgt ut hvor du ønsker å studere, så finnes det mange gode grunner for å velge akkurat Bodø. Ikke minst har byen utdannet flere av landets beste økonomer, men Universitetet har utrolig mange spennende linjer å velge mellom. Her kan du velge mellom økonomi og ledelse, samfunnsfag og medier, idrett og kultur og naturvitenskap. Spesielt kommer det mange til Bodø som ønsker å studere Akvafag, som er et helt unikt studium. Etterspørselen etter nyutdannede studenter innenfor havforskning er veldig høy.

Det å velge Bodø viser at du tenker annerledes enn andre studenter. Et liv i Bodø er altså lærerikt, sosialt og ikke minst fylt med spennende opplevelser, både ute i naturen og uten på byen .